новини детски

Начало | новини детски | Детски празник посветен на здравословното хранене организира Съветът на децата в Бургас

Детски празник посветен на здравословното хранене организира Съветът на децата в Бургас

Аз детето | 2018-07-10

Детски празник посветен на здравословното хранене организира Съветът на децата в Бургас

Детски празник, посветен на здравословното хранене и безопасното прекарване на лятната ваканция, ще се проведе на 14 юли, събота, от 10 часа на открита сцена „Охлюва“ в град Бургас. През целия ден доброволци и аниматори ще забавляват малчуганите и техните родители. Специалисти ще разясняват кои са полезните и кои вредните храни за децата.

Представители на Младежки център-Бургас, Детски център „Дай ръка“ и на различни спортни клубове ще демонстрират подходящите спортове за всяка възраст. „Щурата лаборатория“ пък ще забавлява посетителите с интересни химични и физични опити. По време на празника ще има различни ателиета, в които всяко дете може да демонстрира талантите си. Инициативата се реализира от Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) с подкрепата на Община Бургас.

Съветът на децата е национален консултативен орган, създаден към председателя на ДАЗД. В него членуват 33 момчета и момичета, като всяка област се представлява от едно дете, участие вземат и деца от уязвими групи на квотен принцип. Целта му е да насърчава детското участие в процеса на изработване и прилагане на политики за децата. Този консултативен съвет дава възможност на децата да обменят знания, добри практики и да установят контакти и взаимодействат с държавните институции и неправителствените организации.

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град