покани

Начало | покани | Детски празник на книгата и изкуствата организира регионалната библиотека в Шумен

Детски празник на книгата и изкуствата организира регионалната библиотека в Шумен

Аз детето | 2018-04-11

Детски празник на книгата и изкуствата организира регионалната библиотека в Шумен

Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен организира от 13 до 25 април празници на детската книга и изкуствата за деца, съобщиха от културната институция, цитирана от БТА. Традиционната инициатива ще започне със срещата с детската писателка Радостина Николова, която на 13 април, от 10.00 ч., ще представи книгата си „Приключенията на мотовете“.

На 16 април, от 10.00 ч., с изкуството на кукления театър и любимата на поколения деца кукла „Педя човек – лакът брада“ в библиотеката ще гостува актрисата Слава Рачева. По-късно шуменските деца ще могат да се включат в приложно ателие за изработване на кукли. На следващия ден празниците ще започнат в 10.00 ч. с награждаване на отличените творби в конкурса на детския отдел на библиотеката за рисунки по приказките на Шарл Перо и ще продължат с организирани за децата две приложни ателиета – за изработване на книга – инсталация и на книгоразделители.

Детският отдел на библиотеката на 18 април, от 10.00 часа, предлага на своите читатели разговор за духовата музика и инструментите в духовия оркестър с Христо Атанасов – диригент на смесения хор „Родни звуци“ и на шуменския градски духов оркестър „Михаил Биков“, който ще свири в библиотеката. На следващия ден празниците ще продължат с прожекция на филми по детски приказки, а на 20 април децата ще могат да се запознаят с илюзионното изкуство на Асен Маринов.

В последния ден на празниците – 25 април, от 10.00 ч., библиотеката организира за шуменските деца среща с писателката Симеонка Илиева – Мони и представяне на книгата й „Приказни истории от три думи“, както и творческо ателие под ръководството на авторката „Нарисувай твоите три любими думи и ни разкажи приказка“.

Всички прояви в рамките на Празниците на детската книга и изкуствата за деца ще са със свободен вход.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град