покани

Начало | покани | Детски панаир с над 60 безплатни ателиета очаква всички деца в София

Детски панаир с над 60 безплатни ателиета очаква всички деца в София

Аз детето | 2016-05-18

Детски панаир с над 60 безплатни ателиета очаква всички деца в София

Над 60 културно-образователни ателиета за деца включва програмата на тазгодишното издание на „Детски панаир“ в София, който през 2016 г. отбелязва своите 5 години. По този повод участие в събитието ще вземат всички партньори на „Детски панаир“ през годините и децата ще се радват на голямо разнообразие от занимания.

„Детски панаир София“ 2016 ще се проведе на 1 юни – Деня на детето – пред Народен театър „Иван Вазов“. През целия ден, от 11 до 20 ч., на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии, ще се провеждат творчески работилници и занимания, всички от които, с вход свободен. За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки арт ателиета, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Увлечените по науката ще се докоснат до света на физиката и химията, и в специално разработено ателие ще се запознаят със свойствата на водата.

Танци, йога, тенис, футбол, шах са сред спортните активности, на които децата ще се радват. А в атрактивно готварско шоу малчуганите ще готвят с Ути. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малките посетители ще могат да се качат и да усетят вълнението от това да си пожарникар. Специално създадени игри, в които децата ще се превърнат в откриватели, ще се провеждат в Национален археологически институт с музей (НАИМ), Национален природонаучен музей, Университетски ботанически градини – София, Музей по палеонтология и исторична геология на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Музей по минералогия, петрология и полезни изкопаеми, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия.

През 2016 г. събитието ще се проведе в 7 града в България при следния график:
Сливен – 28 май, Пирдоп, Златица – 29 май, София – 1 юни, Благоевград – 4 и 5 юни, Враца – 11 юни, Стара Загора – 12 и 13 септември.

Програмата с ателиетата предстои да бъде обявена.

Източник на информация: kolonkata.info



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град