новини детски

Начало | новини детски | Децата от 122 ОУ в София ще изучават празниците и традициите на европейските народи

Децата от 122 ОУ в София ще изучават празниците и традициите на европейските народи

Аз детето | 2010-11-09

Ученици от столичното 122 ОУ „Николай Лилиев” ще изучават европейските празници и традиции, като обменят информация със свои връстници от училища в Полша, Италия, Турция, Германия и Кипър. Те ще споделят впечатления , снимки и рисунки от празници и събития, свързани с националните традиции на специално създадена онлайн платформа. Събраната информация ще бъде публикувана и в журнал, който учителите ще представят в класните стаи, за да достигне до по-широк кръг ученици.

На 9 ноември 2010 г., от 13 ч., ученици от шестте страни, участващи в проекта, ще посетят столичния район „Лозенец”, където ще се срещнат с местната администрация. Темата на срещата е „Национални герои”, а домакин ще бъде лично кметът на „Лозенец” Прошко Прошков.

Учениците от шестте партньорски училища ще работят в екип, като общуват помежду си чрез онлайн платформа и така получават знания за живота, културата и обичаите на другите европейски народи.

Българските ученици вече са изработили поздравителни картички към учениците от партньорските училища, а информацията за проекта и неговите цели са представени пред техните родители. Теми на следващи активности по проекта от страна на българските ученици ще бъдат коледните и новогодишни празници, кукерските обичаи, изработването на мартеници и пролетните празници Лазаровден и Цветница. Предстоят и срещи на участниците в Полша и Италия.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град