новини детски

Начало | новини детски | Деца учат на доброта: помагат на три сестри останали без майка

Деца учат на доброта: помагат на три сестри останали без майка

Аз детето | 2017-03-07

Деца учат на доброта: помагат на три сестри останали без майка

Днес денят е по-добър заради една наистина вдъхновяваща история, разказана от Нова телевизия, която няма как да не докосне сърцето на всеки, който я прочете. Историята показва на всички, че можем да бъдем герои и не се изисква много, за да помогнеш на някого в нужда! Тази невероятна история, която може да послужи на всеки от нас като урок по доброта идва от село Крушовене. Там живеят Ана-Мария, Цвети и Теди – три деца, които са имали нещастието да загубят майка си през 2016 година. В техния дом обаче радостта отново се връща и то благодарение на група ученици и техни връстници!

Тъй като бащата на трите момичета не се интересува от тях, попечителството било дадено на безработния им дядо. Възрастният мъж отглежда внучките си с много любов, но често парите не достигат. Величко Драголов успява да осигури месечно около 250 лв., когато го викнат на работа – реже дърва, пренася разни неща с каруцата си. Хранят се с това, което сами произведат в градината си. Отглеждат и животни.

За трудния живот на сестрите научило семейството на 10-годишната Марая от Плевен, щастливо момиченце, което живее с родителите си и по-голямата си сестра. Мария и семейството ѝ, решили, че е хубаво да помогнат на семейството от Крушовене. Дарили дрешки за момичетата и това било само началото. По време на рождения ден на Марая, когато тя събрала целия си клас, разказала историята на трите сестри и веднага всички деца решили, че трябва да помогнат на сестрите с каквото могат.


„Ходехме от клас на клас, разказвахме на всички деца и те се включиха“, споделя 10-годишното дете. Така без да познават сестричките, ученици от училище „Иван Вазов“ в Плевен успели да съберат 1600 лева и да купят това, от което те най-много се нуждаят. Осигурили дрехи, материали за училище, хранителни продукти, хладилник, печка и дори играчки. Днес дядото и неговите внучки твърдят, че имат всичко и са благодарни за жеста на непознатите деца.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град