новини детски

Начало | новини детски | Деца ще търсят философски камък в модерен парк на предизвикателствата в Перник

Деца ще търсят философски камък в модерен парк на предизвикателствата в Перник

Аз детето | 2018-09-19

Деца ще търсят философски камък в модерен парк на предизвикателствата в Перник

Деца ще търсят философски камък в модерен парк на предизвикателствата в Перник. Атракцията е част от забавленията в новата придобивка на града, която официално ще отвори врати през октомври, съобщават от БТА. От общината оповестяват, че строителството е приключило, предстои назначаване на държавна приемателна комисия и подписване на акт 16.

Паркът на предизвикателствата е в местността „Войниковец“. В центъра му има сцена, подходяща за различни културни дейности и забавления. До нея е издигната въжена градина на три нива, заедно с кула с вита стълба. Обособени са трасета за планинско колоездене. Отделено е място за разполагане на палатки. Там е оформено огнище и пилон за знаме. Три нови детски площадки и комбинирано игрище са част от зоните за активен отдих. Поставена е уникална декоративна пластика на дракон. Монтирана е ударопоглъщаща каучукова настилка, настилка от изкуствена трева и пътеки от плочи естествен камък, положени са кори от иглолистни дървета под детските съоръжения.

Навсякъде е осигурен достъп за хора с двигателни проблеми, също и за родители с детски колички. До централната част на обекта, където са съсредоточени по-голямата част от съоръженията и дейностите, има автомобилен достъп. Паркът е изграден по Оперативна програма „Регионално развитие“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град