новини детски

Начало | новини детски | Деца ще играят пиеса по Волтер

Деца ще играят пиеса по Волтер

Аз детето | 2014-09-13

Деца ще играят пиеса по Волтер

Вместо в игри с приятели или пред компютрите, група деца от Асеновград, предпочитат да прекарат ваканцията в театралната зала. Малките актьори от театрално ателие „Питър Пан“ цяло лято репетират и изучават тънкостите на актьорската професия и усилено се подготвят за поредното си участие, което ще бъде част от „Нощ Пловдив“. Но най-голямото предизвикателство пред екипа е подготовката на пиесата на Волтер „Задиг“, която децата ще представят в читалището на Асеновград за Денят на народните будители 1 ноември.

Амбициозния проект предвижда адаптирана към възрастта на актьорите версия, която ще представи „пиеса в пиесата“ и много импровизации. Идеята за създаване на трупата хрумва на учителката по музика в основно училище „Отец Паисий“ в Асеновград, Стефка Илиева и актьорът Анди Райчев, които са в основата на детското театрално ателие. Двамата ентусиасти съвсем спонтанно решават да съберат децата от града, които имат желание да се запознаят с актьорската професия и да осмислят лятната им ваканция. Идеята им е подкрепена и от на директорката на училището, на родителите и на общината, която им предоставя читалищната зала за репетиции. Освен, че усвояват тънкостите на актьорската професия, децата се учат на концентрация, координация и любов и уважение едни към други. И въпреки, че театралното ателие съществува само от няколко месеца, то вече има своите сценични изяви.

Наскоро, малките актьори се завърнаха от Копривщица, където участваха във фестивал, а през следващата година предвиждат участие в театрален фестивал в Италия. Тази вечер, децата от театрално ателие „Питър Пан“ ще представят своя театрален пърформънс „Мила моя мамо“ и пред пловдивска публика. Етюдът ще се играе на сцената на арт клуб „Библиотеката“ от 16.30 часа.

Източник на информация: Dariknews.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град