новини детски

Начало | новини детски | „Де е Витлеем“: коледен подарък от Васил Петров и детска вокална група „Мики Маус“

„Де е Витлеем“: коледен подарък от Васил Петров и детска вокална група „Мики Маус“

Аз детето | 2016-12-07

„Де е Витлеем“: коледен подарък от Васил Петров и детска вокална група „Мики Маус“

В началото на празничния сезон, по традиция, и през 2016 г. детската вокална група „Мики Маус“ зарадва приятелите на българската музика с чисто нова коледна песен. Тази година празничният подарък на „микимаусите“ се казва „Де е Витлеем“ и е съвместен проект с едно от най-големите имена в българския джаз – Васил Петров.

Песента е по текст на Архимандрит Серафим (Алексиев), музиката е на Васил Петров, а по аранжимента е работил Румен Бояджиев – син. Режисьор на клипа към песента е Радостин Събев – Шошо, а облеклото на децата е предоставено от LC Waikiki.



„Още през лятото се срещнах с Васил Петров и му предложих да направи коледна песен с децата от групата. За моя радост той се съгласи и дори предложи своя музика за тази съвместна песен“, споделя Вяра Панталеева, която стои зад детската вокална група „Мики Маус“. Песента „Де е Витлеем“ ще бъде представена на живо навръх Коледа, на 25 декември 2016 г., в Sofia Live Club от 16:00 ч. в коледен концерт със специален гост Васил Петров. В програмата са включени някои от най-известните коледни песни на живо под съпровода на бенда на предаването „Нощни птици“, което се излъчва всеки петък вечер по БНТ. Водеща на концерта ще бъде Искра Ангелова.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град