интересно

Начало | интересно | Дъвката – любима на всеки

Дъвката – любима на всеки

Аз детето | 2015-01-13

Дъвката – любима на всеки

Знаете ли, че историята на така любимите на всяко дете дъвки започва далеееч преди хиляди години. Древните гърци, маите и индианците дъвчели смоли или растения за по-добър дъх. Първите истински дъвки се появили в далечната 1848 година, изобретени от американеца Джон Къртис. Дъвките за балончета, които всъщност познаваме и до днес, с английско име "bubble gums" се появили в началото на миналия век. Изобретил ги Валтер Димер през 1928 година.

И до ден днешен най-популярният цвят на дъвките е розов. Но има и модификации – в синьо, зелено, не толкова привлекателното бяло и какви ли още не цветове. Също и вкусовете на дъвките се различават, както и модификациите – близалка с дъвка, дъвка – бонбон и други.

Може би знаеш, а може би не, но дъвките без захар (с надпис "sugar free") са полезни за твоите зъби. Любопитен е също фактът, че ако летиш със самолет и дъвчеш по време на излитането и кацането ще преодолееш появата на бучене в ушите.

Все пак бъди внимателен къде изхвърляш хартийките от дъвките си и самите дъвки – важно е да не ги хвърляш където ти падне, а в кошчето. Иначе може да направиш големи поразии и мама или другите около теб да не са доволни.

Вижте още:
Чаудър и голямата дъвка
Лео и Дъвченото човече



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град