Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Дългоочакваният филм по „ГДВ“ ще е по екраните през септември

Дългоочакваният филм по „ГДВ“ ще е по екраните през септември

Аз детето | 2016-06-30

Дългоочакваният филм по „ГДВ“ ще е по екраните през септември

Вече е определена датата на премиерата на филма по книгата „ГДВ“ с режисьор Стивън Спилбърг. Лентата ще бъде по българските екрани на 16 септември 2016 г. Дългоочакваното събитие съвпада с честванията на стогодишнината от рождението на великия писател и любимец на милиони читатели – Роалд Дал.

Екранизацията на една от най-обичаните детски книги е съвместен проект на гигантите на киноиндустрията Disney и DreamWorks. Очаква се кинолентата да бъде истински фурор не само сред почитателите на Разказвач №1 в света, но сред всички фенове на киното, приказките и хубавите истории.

Рождената дата на писателя е 13 септември и е обявена за Световен ден на Роалд Дал. От 2006 г. този празник се отбелязва всяка година от почитателите на Разказвач №1 в света. Патрон на тържествата по повод 100 години от рождението на Роалд Дал е Нейно Кралско Височество херцогинята на Корнуол.

Тази година предстоят много изненади свързани с рождения ден на Роалд Дал и безспорно една от най-големите от тях е екранизацията на „ГДВ“.

„Доволни сме, че Стивън Спилбърг ще допринесе с изобретателността и гения си при режисирането на „ГДВ“ и обичаната история и героите на Роалд Дал ще се появят на екран през 2016 – годината, в която ще отбележим 100 годишнината от раждането на Роалд Дал“, заявяват от „Роалд Дал Литерари Истейт“.

ГДВ“ очарова семействата и техните деца вече повече от 30 години. За нас е чест, че наследниците на Роалд Дал ни повериха тази класическа история“, казва Спилбърг в свое изявление.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град