афиш

Начало | афиш | Да се пренесем в чудния свят на Алиса с премиерната постановка на Младежкия театър

Да се пренесем в чудния свят на Алиса с премиерната постановка на Младежкия театър

Аз детето | 2016-03-10

Да се пренесем в чудния свят на Алиса с премиерната постановка на Младежкия театър

Алиса в страната на чудесата“ е най-новото заглавие в театралния афиш на Младежкия театър „Николай Бинев“. Спектакълът ще се играе с две премиерни дати: на 12 март, събота, от 11 и 19 часа, на 13 март, неделя – от 11 и 19 часа.

На 13 март от 10.00 ч. във фоайето на театъра ще бъде открита изложбата с детски рисунки от конкурса „Аз и Алиса“. Ще бъдат наградени и победителите от конкурса. Голямата награда ще връчи почетният гост на събитието – илюстраторът Ясен Гюзелев.

През 1865 г. университетският преподавател по математика Луис Карол написва книга за деца. В нея той разказва за чудатото и изпълнено с необикновени срещи приключение на малката Алиса, след като тя пада в една заешка дупка. Прототип на малкото момиченце, станало любима героиня на деца и родители по цял свят, е дъщерята на декана на Оксфордския университет. Измисляйки истории, с които да забавлява Алис и нейните сестри, Луис Карол създава една от най-емблематичните детски книги – „Алиса в страната на чудесата“. А образите от неговите книги за Алиса вече 150 години не спират да вдъхновяват сценични и екранни версии на романа.

В постановката по книгата на сцената на Младежкия театър застават познатите ни Алиса, Шапкарят, Заекът, Кралицата, Котаракът и останалите обитатели на страната на чудесата. В причудливата реалност на тази страна ни пренася сценографът Свила Величкова. Нейният неповторим художествен почерк създава цветните и колоритни образи, посетили въображението на Алиса. Спектакълът на Анастасия Събева отделя специално внимание на темата за объркването и изгубването на самоличността на малката Алиса, като това намира израз в умножаването на нейния персонаж. Водещ мотив е и любовта, която ръководи момичето в чудния свят, а и наяве. Проследяването на приключенията на Алиса се случва с много песни и танци.

Спектакълът е насочен към деца над 10-годишна възраст и техните родители. Приятно гледане!

Източник на информация: kafene.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град