зоокът

Начало | зоокът | Да се маскираме заедно с домашния любимец

Да се маскираме заедно с домашния любимец

Аз детето | 2018-10-22

Да се маскираме заедно с домашния любимец

Хелоуин все повече наближава и докато за едни това е просто обикновен ден, то за много други е повод да се позабавляват. Всеки знае, че този празник си е почти чисто американски, но въпреки това се разпространява все повече по целия свят. Това се отнася не само за нас, но и за други части от Европа. Например Германия! Там обаче това е просто един повод децата да си направят маскен бал и да хапнат малко повече сладкиши от обикновено! Защото всеки ще се съгласи, че да направиш нещо необичайно и забавно, когато имаш повод е далеч по-приемливо, дори и да става въпрос за американски празник. Това правят и в Германия! В една детска градина. Днес обаче не искаме да ви убеждаваме да празнувате Хелоуин – това всеки решава сам. Искаме да ви разкажем една история за обичта между едно момиченце и неговото хъски.

Малката Маделин е на 4 годинки и много обича своето хъски на име Джорджи. Двамата са неразделни – освен когато Маделин трябва да отиде на детска градина. Макар и тя и нейният четириног приятел да знаят, че ще са разделени само за няколко часа – двамата винаги са леко тъжни. Освен кучето си, момичето много обича и приказките и има наистина богато въображение. Често тя си представя, че е някой герой от любимата си приказка и превръща всяка разходка в парка или всяко прибиране у дома в истинско приказно приключение. Не ви ли прилича много на една любима героиня – Анн от Авонлий? Точно затова Маделин обича Хелоуин – тя не знае точно какво се случва на него и какво е неговото значение – момиченцето просто се радва, че има един повод не само да си представя, че е любим герои, но и наистина да бъде. И да се забавлява заедно с приятелчетата си и с любимото си куче, разбира се. Но какъв костюм е подходящ за двама, единият от които при това е животно. Много просто – на Червената шапчица. Но тук идва наистина забавната част – всеки би си помислил, че едно хъски би било най-подходящо за вълк... Да ама не! С подръчни материали, малко помощ от мама и много въображение Маделин се превръща в Червената шапчица. Престилка за готвене, червена пелерина и сандалки и е готова.

А с шапка за баня, очилата на татко и една лилава блуза верният Джорджи се превръща в... бабата на Червената шапчица. Не се съмняваме, че тези двамата ще оберат овациите на партито с маски! Стига Джорджи да издържи премяната си достатъчно дълго!

Снимка: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град