игри за навън

Начало | игри за навън | Битката с въже става забавна, дори и само с двама

Битката с въже става забавна, дори и само с двама

Аз детето | 2022-05-20

Битката с въже става забавна, дори и само с двама

Всеки обича една хубава игра по теглене на въже. Дори и никога досега да не сте я опитвали, несъмнено не бихте отказали да участвате ако ви поканят! Знаехте ли обаче, че това не е просто детска игра, а си е цял спорт. При това с доста дълга история. Смята се, че тегленето на въже се е практикувало още през 10-ти век. Тогава обаче то не е било за удоволствие, а като част от обучението на войници. Тогава нещата са били доста сериозни, тъй като се използвали въжета с дължина около 170 метра, като състезанието е било между отбори, състоящи се от по 500 човека. Всеки тим има барабанисти, които да насърчават участниците и да им задават ритъм на тегленето.

Наясно сме разбира се, че точно днес не искате нито да сте на военно обучение, нито пък има откъде да намерите хиляда желаещи за дърпане на въже! Затова сме решили да ви предложим нещо друго. То разбира се включва най-забавната част от дърпането на въжето, иначе за какво ще ви говорим всичко това. Но включва и забавление и игра при това само с вас и още един човек. Така е – понякога за игрите са нужни просто двама, но забавата пак може да е голяма. За играта ще ви трябват естествено въже – може и такова за скачане или пък за простор, две малко по-високи неща върху които да стъпите – тухли са най-подходящия вариант или пък ниски столчета и трябва да привлечете на ваша страна още един приключенец.

Съветваме ви също по време на игра да внимавате все пак и най-добре да изберете подходящ терен. Циментът не е подходящ, докато тревата е идеална. Колкото до правилата, те са много прости. Слагате тухлите една срещу друга на известно разстояние и всеки от вас застава върху нея. Помежду си държите опънато въже и дърпате всеки към своята страна. Целта е да накарате другия да слезе от тухлата си. Ако това се случи – вие сте победител. Така можете да изиграете само една игра или пък предварително да се уговорите за определен брой точки, ако искате да продължи по-дълго. А защо не и да модифицирате правилата – сигурно ще се получи още по-интересно. Единственото, което се надяваме, че ще спазвате е да дърпате леко, за да не стават инциденти. Все пак това е просто игра и целта е да се забавляваме.

Сега остава да ви пожелаем приятна и весела игра!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град