новини детски

Начало | новини детски | Безплатни уроци по гмуркане за деца и младежи ви очакват в Бургас

Безплатни уроци по гмуркане за деца и младежи ви очакват в Бургас

Аз детето | 2020-02-27

Безплатни уроци по гмуркане за деца и младежи ви очакват в Бургас

За шеста поредна година клуб „Авантюрика“ и клуб „Синята бездна“ организират дни на отворените врати, в рамките на които ще запознаят всички желаещи с подводните спортове в контролирана среда и ще им помогнат да се докоснат до усещането да бъдат водолази.

Discover Scuba Diving е лесен начин малките ентусиасти да се запознаят с невероятните възможности да изследват чудатостите на подводния свят. Тази година събитието в Бургас ще се състои благодарение на любезната подкрепа на „Парк Арена“ ОЗК. В него могат да се включат деца, ученици и младежи от 7 до 16 години. Датата е 7 март (събота) от 12 до 14 часа. Мисията на ПРОЕКТ „Дни на приключенията“ е да запознае децата и учениците по атрактивен и неформален начин с различни форми на спорт и начини за учене. Този проект, в който главна роля играе ученикът, е една стъпка в посока към развитие на различни компетентности у децата и учениците, мобилизиране на техния потенциал съобразно техните интереси и стимулиране и насърчаване на инициативността, младежката изява в областта на спорта в природна среда. Чрез този проект учениците, със своята амбиция да се усъвършенстват ежедневно и склонността си да изследват непознатото, имат възможност да разширят познанията и уменията си и да се запознаят с нови възможности за спорт и туризъм, да превърнат свободното си време в поредица от позитивни преживявания и открития сред природата.

КЪДЕ: Басейна на „Парк Арена“, гр. Бургас, к-с „Славейков“, Парк „Изгрев“. На ъгъла на ул. „Лазар Маджаров“ и ул. „Янко Комитов“
КОГА: 07 март 2020 г. (събота) – от 12 часа
КОЙ Е ПОКАНЕН? Всички деца, ученици и младежи от 7 до 16 години, които искат да разберат що е то водолаз.
УЧАСТИЕТО СТАВА С ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ на тел. 0879/422986, ПОРАДИ СПЕЦИФИКАТА НА МЕРОПРИЯТИЕТО И НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА НА ЕКИПИРОВКАТА И ОБОРУДВАНЕТО!
КАКВО ВИ ОЧАКВА? Ще се запознаем с работата на леководолазите и с всичко онова, което трябва да знаем, за да бъде нашето гмуркане безопасно и приятно. Ще се запознаем с оборудването на всеки професионален водолаз. Ще се опитаме да дишаме през специално оборудване. Ще се научим да си почистваме маската във водата. Ще разберем как водолазите си говорят под водата и как те си помагат и се пазят взаимно. Ще изпитаме усещането да сме в безтегловност. Ще се запознаем с някои основни техники на истинските водолази. Ще се забавляваме много!
ЦЕНА? Проектът се финансира от Клуб „АвантюрикА“ и клуб „Синята Бездна“ и всяко първо участие в посочените дни е БЕЗПЛАТНО! Единствено се заплаща входна такса за басейна – на касата на басейна. БЕЗОПАСНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. Цялото събитие ще се проведе под зоркото око на Сертифицирани спасители. Инструкторите – сертифицирани леководолази с дълъг професионален опит в обучението в подводни спортове.
КАКВО ДА СИ НОСИМ? Бански, Чехли, джапанки, Плувка, Кърпа.
Цялата необходима екипировка и оборудване за провеждане на обученията се предоставят от Клуб „Синята Бездна“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град