приказки от деца

Начало | приказки от деца | Бети в Стъкленото царство

Бети в Стъкленото царство

Виктор Лазаров | 2013-01-21

Мишлето Бети попаднало в един невероятно красив и  непознат свят. Там имало огромен дворец, в който живеели царят Лъв и царица Лъвица. Те били много гостоприемни и щом видели малката гостенка я поканили да се поразходи из двореца, който бил направен от стъкло и блестял на слънцето като огледало. Стопаните разказали на Бети кой  живеел в царството и как  лошите животни  били строго наказвани за постъпките си.
В това царство останали само добрите и послушните. Всичко било толкова шарено и хубаво, толкова много красота събрана на едно място Мишлето Бети никога не била виждало. Стъклени маси, стъклени столове, огромни врати пъстри килими, шарени вази, кристални чаши, нежна музика и още и още интересни неща.
Царят Лъв и царица Лъвица харесали много малката Бети ,която била едно весело и възпитано мишле. Те й предложили да остане при тях да живее. Бети благодарила много за поканата, но казала че  няма по-хубаво нещо  от родния дом и семейството, което я чака. На тръгване тя обещала пак  да се върне в Стъкленото царство при своите нови приятели. Царят и царицата изпратили Бети с толкова много подаръци за всички мишлета в хамбара, че със сигурност всички са останали доволни.

Участва в "Конкурс за "Бяла приказка".



Коментари
5 коментара

Таня , 12 г.,

Публикувано на 21.01.2013

Идеята е хубава,но можеше да опишеш някое приключение или не знам.Но като цяло е хубаво.Това е моето мнение! :)

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 22.01.2013

Добро е!... Все пак ние, мъжете, трябва да се подкрепяме, че сме много малко участниците от мъжки пол в този конкурс! :)

Диди 12, ,

Публикувано на 22.01.2013

Не ми харесва много!

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 22.01.2013

На мен пък ми хареса! Особено поуката "..но казала че няма по-хубаво нещо от родния дом и семейството..". А и има малко приказки в конкурса с поуки. А това, че си по-малък и се сещаш да пишеш такива неща е много хубаво :) Продължавай!

polia , ,

Публикувано на 25.01.2013

bravo za interesnata prikazka!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град