приказки от деца

Начало | приказки от деца | Бети в Шареното царство

Бети в Шареното царство

Петко Петков | 2013-01-22

 Изведнъж Бети попаднала в Шареното царство. По пътя срещнала един огромен сив вълк и много се изплашила. Вълкът отворил голямата си уста и Бети хукнала да бяга. Бягала, бягала и стигнала до една вълшебна къщичка направена от шоколад. Не посмяла да влезне, въпреки че била много огладняла защото знаела, че това била къщичката на баба Яга.

Продължила по пътя си и срещнала Червената шапчица, която я почерпила с питка и мед. Бети сърдечно благодарила и тръгнала да си търси подслон, където да пренощува. Пътят бил като един красив килим от цветя, треви и храсти. Чували се песните на сладкопойните птички и вятъра.
Бети стигнала до къщичката на седемте козлета и решила да потропа на вратата. Те били толкова уплашени от вълка, че не отваряли на никого. Тогава на помощ се притекло Косето-Босето и казало на козлетата, че пред вратата стои едно малко, изплашено като тях мишле. Това била Бети. Отворили бързо вратата и така бързо я затворили пак. Всичко, което видяла Бети е една много подредена стая и това и харесало. Разказала им за своето пътуване в Шареното царство, за вълка и ги помолила да остане за малко при тях. Козлетата почерпили гостенката си с плодов пай и боровинков сироп, след което всички заспали.

На сутринта Бети решила да се върне в хамбара, защото разбрала, че Шарения свят крие много опасности, а всеки се чувства най-сигурен в собствения си дом и сред близките си.

Участва в "Конкурс за "Бяла приказка".
 



Коментари
8 коментара

Дете , ,

Публикувано на 22.01.2013

Харесва ми края – а всеки се чувства най-сигурен в собствения си дом и сред близките си. Иначе... (Е, все пак я е писало 9-годишно дете)

Таня , 12 г.,

Публикувано на 22.01.2013

Хубава приказка! :)

Таня , 12 г.,

Публикувано на 22.01.2013

Много хубав край,наистина!Хубава е!

Ивета Христова, 11 г.,

Публикувано на 22.01.2013

Много ми хареса! Смесил си няколко приказки в една и е станало още по-хубаво и интересно! Съгласна съм с Дете - и на мен ми хареса края!

Давид Мавродиев, 11 г.,

Публикувано на 23.01.2013

Споделям напълно положителното мнение на коментиращите по-горе приятели. И то не само от чисто мъжка солидарност! :)

Диди , ,

Публикувано на 24.01.2013

И на мен ми хареса края! Браво за старанието!

polia , ,

Публикувано на 25.01.2013

bravo za 4ydesnata prikazka!

lubov Sharina, 50 г.,

Публикувано на 28.01.2013

blagodaria vi za prikazkata i ideite,koito porodi v men,mnogo mi pomognaxte

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град