важните неща

Начало | важните неща | Бързо и лесно още сега можете да започнете да пишете по-красиво с няколко лесни трикчета

Бързо и лесно още сега можете да започнете да пишете по-красиво с няколко лесни трикчета

Аз детето | 2020-08-27

Бързо и лесно още сега можете да започнете да пишете по-красиво с няколко лесни трикчета

Красиво изписаните чертички и завъркулки, които после се превръщат в хубави и четливи букви никога не са били нашия специалитет. Напротив, всички често са ни повтаряли, че можем да пишем рецепти за лекарства при това не защото разбираме от медицина, а защото имаме почерк на бързащ лекар. Дори и когато се стараем! Това познато ли ви е? Винаги сме се чудили как другите ни приятели могат да пишат така красиво ръкописно, почти сякаш рисуват картина. Може би просто имат талант, пък ние не? Оказва се, че не е така и че краснописът се учи – при това с няколко прости неща, които да упражняваш всеки ден или просто да съобразяваш докато пишеш. И знаете ли наистина работят – почеркът ни вече е значително по-красив. Точно затова сега бързаме да споделим новите си знания с вас, за да можете и вие да пишете още по-красиво от тази учебна година. Присъединете се към нас, банда, докато разкриваме някои от тайните на усвояването на великолепен почерк!

Първо малко интересна история

  • Знаете ли, че най-старата записана форма на почерк е на повече от 5000 години! Тя е била изписвана на глинени плочки за пръв път от шумерите около 3200 пр. Хр. Започнала е в древния град Урук (на територията на днешен Ирак) и е била използвана за записване на търговски дела. Езикът е съставен от знаци, които могат да се комбинират по различни начини, за да оформят срички. Сричките могат да се съберат, за да образуват думи.
  • Една от най-известните форми на древен писмен език са древноегипетските йероглифи.
  • Системата за писане е разработена около 3000 г. пр. н. е. и е използвала картини за представяне на звуци.
  • Йероглифите могат да бъдат изображения на живи същества, предмети, използвани в ежедневието или символи. Някои са лесни за идентифициране, някои объркващи и някои невъзможни! Ако ви е интересно можете да прочетете повече като кликнете тук!

Сега, след като загряхме мозъците нека се върнем и на обещаните съвети.

Нещо на което да се опреш...

Знаете ли, че начинът по който седите може да повлияе на почерка ви? Затова най-добре е да седнете на бюрото или на твърда маса, която не се клати и да пишете с изправен гръб. Това последното е особено важно, защото дори лекият наклон може да загрози почерка ви, защото тялото се е напрегнало. Освен това твърдото бюро или маса ще ви помогнат да държите листа на едно място и улесняват натискането на страницата с писалката или молива!

Започнете бавно...

Ако все още не пишете красиво когато бързате, това може лесно да се поправи. Когато ви е възможно просто изписвайте всяка буква по-бавно. Това ще помогне на мозъка ви да помисли как точно трябва да движи ръката, за да може всяка буква да е красива. С малко тренировки ще успявате да пишете все по-бързо и все по-красиво.

Много линии...

Изборът на правилната хартия е важна част от усъвършенстването на вашия почерк. Затова си вземете от така познатите тетрадки с тесни и широки редове – няма значение дали сте първи или 7-ми клас. Те ще ви помогнат да практикувате правилния размер и пропорции на буквите.

Правилната писалка...

Изпробвайте много различни видове писалки и моливи и вижте кои са най-лесните или удобни за писане. Писалките с тънък писец са подходящи за създаване на кръгъл и заоблен ръкопис с меки ръбове. За чисти и по-бързо написани букви опитайте с по-дебела писалка.

Добър захват...

Здравото и стабилно захващане на писалката или молива ще ви помогне по-лесно да пишете по-красиво. За удобно захващане поставете писалката или молива близо до основата на палеца и го дръжте с палеца и показалеца, а под тях облегнете леко и със средния пръст.

Най-добър съвет за левичари!

За да избегнете зацапване на листа, опитайте да държите писалката поне три сантиметра над писеца.

Снимки: pixabay.com

Прочетете още:
Има ли място изкуството в училище?
Направете писането на домашното забавно и интересно с тези 6 подхода
Няколко съвета и добри практики за справянето с трудностите при писане



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град