новини детски

Начало | новини детски | Български ученици покориха световния бизнес и спечелиха медали от Харвардския университет

Български ученици покориха световния бизнес и спечелиха медали от Харвардския университет

Аз детето | 2017-10-14

Български ученици покориха световния бизнес и спечелиха медали от Харвардския университет

Възпитаниците на Националната търговско-банкова гимназия в София спечелиха медали от световно бизнес състезание на Харвардския университет. 400 участници от 10 държави, разпределени в 60 отбора. В такава обстановка се провежда престижното състезание „Global Business Challenge“. Въпреки трудностите, българските ученици се връщат с редица отличия.

Възпитаниците на търговско-банковата гимназия представят успешно визията си за здравословно хранене по задание на Харвардския университет. „Важно е да се храниш здравословно. Целта ни е да възпитаваме в здравословно хранене още от ранна детска възраст, както и да превъзпитаме възрастните.“ Това обяснява 11-класникът Калоян Райчев, който спечели 4-то място на състезание по маркетинг в САЩ. Българчетата били единствените чужденци, класирали се в топ 10.

Учениците се включват в младежката среща на върха в Ню Йорк за 13-а поредна година. Винаги изпъкват с няколко качества. По време на събитието учениците завоюват медали в нови категории. Добромира например получава награда за своите маркетинг умения. А това според ръководителите им е само началото. С последните спечелени отличия наградите, завоювани от училището на международни състезания, стават 154.

Повече вижте в репортажа на Милена Енчева от Bulgaria ON AIR.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град