сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Бъдете различни – подарете на любимия си учител букет от плодове

Бъдете различни – подарете на любимия си учител букет от плодове

Аз детето | 2018-09-05

Бъдете различни – подарете на любимия си учител букет от плодове

Първият учебен ден наближава съвсем скоро и не се съмняваме, че освен останалите вълнения ще се зарадвате да видите любимата си учителка отново. Също така не се съмняваме, че няма да пропуснете да подарите букет с красиви цветя. Това ще направят и всички други ученици. Това естествено не означава, че любимият ви учител няма да оцени всеки един букет и цветенце, но знаете ли, че вие можете да изненадате най-много любимия си преподавател. Сред морето от ярки букети и цветя вие можете да бъдете наистина различни и оригинални. Предлагаме ви да донесете на обичания си преподавател не само добро настроение, но и малко повече здраве като му подарите плодов букет. Плодовите букети са модерни, стилни и оригинални. Освен това определено ще са по-евтини за направа от цветята точно преди първия учебен ден. ;-) За да направите букета красив и интересен, трябва да знаете малките тайни за създаване на букети от плодове. Ние с удоволствие ще ги споделим с вас.

За един красив плодов букет ще ви трябват:

  • плодове (портокали, нарове, мандарини, грейпфрути, лимони – изберете по ваш вкус)
  • клонче от някое цветно растение (калина, хвойна, хиперикум, чепка грозде с клон и листа, френско грозде или други подобни)
  • дървени шишчета
  • тиксо
  • фолио за покриване на храна
  • цветна хартия
  • панделка

Време е за фантазия и красота:

Първо вземете избраните от вас плодове и ги набучете на дървени шишчета. Нашият съвет е плодовете да са поне по 2 и да са поне 2 вида. Също така ако са големи като портокали или грейпфрути е добре да ги фиксирате с поне две шишчета. Това се прави в случай, че едното от двете се счупи, което е доста възможно. Ако пък е възможно да намерите за тежките плодове ще е най-добре да използвате бамбукови пръчки, те ще са идеални.

За по-голяма красота можете да разрежете някои от плодовете на две. Портокалите и лимоните изглеждат особено красиви, когато са разрязани на две. За да издържи букетът ви обаче по-дълго и плодовете да останат красиви ги покрийте с тънко прозрачно фолио за храна.

Сега остава просто да съберете букета. Можете да го подредите и аранжирате според вашата фантазия, но ето и нашите няколко съвета за дизайн. Големите плодове сложете по средата на букета, а малките около тях. Така ще запазите формата. Ако случайно е трудно да се закрепят просто така, можете да залепвате всяко шишче за другото с тиксо. За по-красиво на някои места между плодовете закрепете клончета от калина, хвойна, хиперикум, чепка грозде с клон и листа, френско грозде или други подобни. Някои от тях не стават за ядене, но пък ще внесат повече цвят в букета. За да не се счупят клончетата от натиска на плодовете можете да ги увиете в хартия или целофан.

Накрая остава просто да обгърнете букета с цветна хартия. Знаете как става, виждали сте букети и преди... За да запази хартията формата си просто я залепвайте с тиксо. За финал завържете и панделка и сте готови! Красиво и оригинално.

Още интересни неща за първия учебен ден можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град