любими герои

Начало | любими герои | „Бабата бандит“ – всяка баба крие своята огромна тайна

„Бабата бандит“ – всяка баба крие своята огромна тайна

Аз детето | 2016-05-14

„Бабата бандит“ – всяка баба крие своята огромна тайна

Не е изненада за никого, че бабите и внуците имат специална връзка. Даже много от бабите, сигурно и вашата, твърдят, че внук се обича много повече от дете и това наистина е така. Всеки възрастен си спомня с умиление за своята баба, как е нямал търпение да я посети, какви вкуснотии му е приготвяла и колко много го е обичала. Бабите са наистина невероятни, макар и често доста скучни. Нормално е да ги мислите за такива, това не значи, че не ги обичате. Просто никое дете не харесва да гледа сериали, докато плете по цял ден, нали? Запомнете обаче едно от нас, бабите вече определено не са това, което бяха. Има една простичка истина – бабите са доста по-интересни и загадъчни отколкото си представяте. Ако не ни вярвате, оставете 11-годишният Бен да ви го докаже.

Бен е обикновено момче на 11 години, което мечтае да стане водопроводчик, поне засега. Той обича да се забавлява и да прекарва времето си интересно и много обича баба си, но никак не му се нрави да стои при нея повече от един ден, защото тя е просто... ами скучна или поне той така си мисли. Бабата на Бен е наистина странна, обожава да яде зеле във всякакви варианти и затова мирише на него от километри, понякога се чудим дали не го прави и на парфюм. Но това не е най-лошо и срамното, всъщност като се замислим е доста забавно – бабата на Бен попръцва лекичко докато ходи. Хи-хи-хи... На всичкото отгоре дори няма телевизор и единственият шум, който момчето успява да чуе в къщата на баба си са нейните джапанки, които приличат на крякащи патици. Освен това тя обожава да играе „Скрабъл“ и кара Бен да го прави по цял ден. Нищо чудно, че не обича да седи при баба си, напълно го разбираме. Вероятно животът на Бен би бил толкова скучен още дълго време, но нещата внезапно се променят една вечер, докато Бен моли родителите си по телефона да го отърват от скуката. Макар да не е сигурен, че го е чула да се оплаква, героят намира сериозна промяна у възрастната жена на следващия ден. Какво ѝ става и какви са всички тези скъпоценни камъни, които Бен намира скрити в кутия от бисквити? Да не би баба му да е кралица и той да не знае.. Не, нещо още по-изненадващо е...

В тази луда, понякога тъжна и понякога смешна история, от която сигурни сме, няма да се откъснете, докато не я прочетете от корица до корица, ще ви заведе писателя Дейвид Уолямс, който ще ви докаже, че бабите крият много неподозирани тайни. Бабата на Бен изобщо не е скучна, тя просто е доста потайна, защото е известната крадла, която всички знаят като Черната перла. Тя е крадец на бижута! Докато разказва на сащисания си внук за подвизите си, сме убедени, че и вие няма да останете по-малко изненадани. Ще се смеете и плачете, докато се запознавате с хитроумните планове на една старица, която иска да открадне бижутата от короната на английската кралица. Убедени сме, че след това ще забравите за всички супергерой и другите магьосници и „бабата бандит“ ще стане любимата ви героиня.

И както казва английската кралица, която между другото не е по-малко опасна, особено когато показва кюлотите си на целия свят: „Имайте едно наум, понякога ние бабите можем сериозно да ви изненадаме“!



Коментари
2 коментара

Ивана Корсачка, 10 г.,

Публикувано на 17.05.2016

Тази книга е наистина много интересна.Заслужава си да я прочетете!!!!!!!!

Валентина Костадинова, 7 г.,

Публикувано на 11.07.2016

Да наистина е така.Аз сега я чета и много ми харесва.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град