приказки от деца

Начало | приказки от деца | Алиса и Пепеляшка в страната на чудесата

Алиса и Пепеляшка в страната на чудесата

Лидия Станулова | 2011-05-16

Преди много, мнооого време живял един дядо. Той имал двама сина и една дъщеря – Пепеляшка. Момичето му било много красиво и имало една котка, която много обичала да обува ботушите на дядото. А и да не забравяме, че в обора му живеели бременските музиканти.

Един ден в градината на дядото пораснала чудно голяма ряпа. Решил дядото да я извади. Дърпал, дърпал, дърпал, но не успял да я издърпа. Извикал всички живи същества от къщата си и започнали да я вадят... но пак не я извадили. Накрая на помощ се притекла една възрастна съседка, която всички смятали за вещица. И така... извадили ряпата... Но какво да видят... под ряпата имало една голяма дупка. Пепеляшка се подхлъзнала и паднала в нея, заедно с котарака си. Дълго време падали, падали... и паднали на нещо меко. Огледала се Пепеляшка... били на някаква огрооомна възглавница. В единия й край стоял бял заек, задъхан и запъхтян. До него седяло момиче, Алиса, и тя се оглеждала в огледало, като питала „Огледалце, огледалце на стената, кажи ми кой е най-красивият принц в страната!“. А то й отвръщало „Принцът, който търсиш е на горния свят“.
Алиса не знаела как да стигне до там, ядосвала се и продължавала да пита, макар че винаги получавала един и същи отговор.

Двете с Пепеляшка станали приятелки и решили да се качат до дома й. Но въпросът бил как да го направят. Заекът им казал „Скочете от възглавницата и ще видите три овни – бял, сив и черен. Ако скочите на белия овен, той ще ви заведе до царството на Снежанка, черният ще ви отведе до Ариел, а сивият – до вашата земя. Момичетата и котаракът се опитали да скочат на сивия, но вместо това отишли на белия овен. И... така се оказали в царството на Снежанка. Помолили я да ги върне горе. Тя се съгласила, но срещу услуга – да се качат до най-високия връх и да счупят вълшебното огледало. С цената на много труд, момичетата се качили, счупили огледалото и го хвърлили в бездънна пропаст.

Снежанка ги върнала обратно при овните. Те скочили на черния овен и се озовали при Ариел. Тя се съгласила да ги върне обратно, но срещу още една услуга. Всяка година върху един красив корал растяла прекрасна морска ябълка, но идвало морско чудовище и я отмъквало. Пепеляшка, Алиса и котаракът се скрили в корала и зачакали. Появило се чудовището, котето го издрало с отровата под ноктите си и го убили. Ариел ги отвела при овните и им дала несметни богатства. Снежанка им изпратила скъпоценни камъни.

Този път те се метнали върху сивия овен и се качили горе, където всички ги чакали. Дядото много им се зарадвал и ги прегърнал. Алиса се оженила за единия брат на Пепеляшка. Злата вещица, съседката, им завидяла и решила да съсипе щастието им. Изпратила им огромна ламя, но те се справили и с нея. Другият брат на Пепеляшка скоро си намерил съпруга, в лицето на сестрата на Алиса. Дядото подарил прекрасни чизми на котарака и скоро и те си намерили съпруги. Злата съседка била изпратена далече, където клеветите й не можели да ги достигнат. Бременските музиканти свирили на сватбите. Доста работа им се е насъбрала, а?... И така... HAPPY END!!!...

Прочетете още:
Щастливата гора
Алиса и котето Лиса
Сънчовците



Коментари
2 коментара

симона варадинова, 12г, г.,

Публикувано на 17.05.2011

Поздравления!Тази приказка е страхотна!

Аксения Вричева, 10 г.,

Публикувано на 19.05.2011

Лидия,това е страхотна приказка!Обичам интересните и забавните приказки,а тази е точно такава!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град