приказки от деца

Начало | приказки от деца | Али Баба и приятели

Али Баба и приятели

Владислав Иванов | 2011-05-23

Имало един човек на име Али Баба, който много искал да стане разбойник. Отишъл при главатаря им. За да стане член на бандата трябвало да се докаже в битка. Започнали да се дуелират с мечове. Главатарят с лекота го победил. Али Баба разочарован се прибрал у дома. На прага стоял Котарак но без чизми. Той проговорил:
– Ти си добро момче, защо искаш да ставаш разбойник?
– Вълнуващо е!
– А знаеш ли, че те грабят и убиват!? Би ли искал да си като тях?

Отишли в центъра на града и видели разбойниците как грабят. Едно момченце, което било много уплашено и се криело, това бил Аладин.
– Скрийте ме, много ме е страх!
– Добре ела с нас.
Тръгнали да бягат извън града. По пътя срещнали трима братя. Те водели битка с Ламята, която им откраднала и последната златна ябълка. Ябълките били вълшебни – лекували от всички болести. А майката на тримата братя била на смъртно легло. Всички се включили в лютата битка и Ламята била победена.

Всички тръгнали заедно да търсят приключения. Озовали се пред пещерата на четиридесетте разбойника. Видели главатаря и чули да казва думата ”Чунга” и пещерата се отворила. Разбойниците влезли вътре с ограбеното и главатарят отново казал ”Чанга”, вратата зад тях се затворила. Приятелите изчакали разбойниците да си тръгнат. Али Баба повторил чутите думи, пещерата се отворила и влезли вътре. Имало какво ли не. Котаракът намерил чизми и шпага, Аладин намерил вълшебна лампа и летящо килимче, братята откраднатите златни ябълки. Но изведнъж разбойниците се върнали и намерили натрапниците в своята пещера.
– Пак ли ти? – казал главатарят на Али Баба.
И започнал дуел с мечове и шпаги. Но силите били неравни – разбойниците били 40 на брой. Изведнъж Аладин се сетил за вълшебната си лампа. Потъркал я. От нея излязъл дух и казал:
– Какво обичате господарю?
– Да победим разбойниците.
Духът от лампата поел въздух и с все сила издухал разбойниците на другия край на света. Всички си отдъхнали. Аладин, Котаракът и Али Баба се сбогували с тримата братя, които тръгнали към родния си дом, за да занесат златните ябълки на болната си майка. Тримата приятели се качили на вълшебното килимче и раздавали богатствата от пещерата на бедните хора по света.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град