любопитно

Начало | любопитно | „Pokemon Go“ с 15 телефона и при това когато си на 70 години

„Pokemon Go“ с 15 телефона и при това когато си на 70 години

Аз детето | 2018-11-19

„Pokemon Go“ с 15 телефона и при това когато си на 70 години

Помните ли играта „Pokemon Go“? Само за няколко седмици тя се превърна в тотален хит и много хора по света се разхождаха навън с телефони в ръка ловейки покемони, водейки битки на някакви арени, които само те си виждат. Сигурно може би дори и вие самите сте опитвали играта! Също толкова бързо тя почти загасна и останаха само най-запалените фенове, които от време на време играят, за да си припомнят манията. За един човек обаче „Pokemon Go“ е далеч повече от игра и убиване на няколко свободни часа с нещо забавно. Ако можем да кажем за някого, че е истински професионален „покемон треньор“ и е успял да ги „хване всичките“ – това ще е той. Сега сигурно си мислите, че е някой 15-годишен, който вместо да учи лови покемони. Пригответе се обаче да се изненадате наистина много.

Той определено не учи, но не защото не иска, а защото не му е задължение. Той е от Тайван и всички съседи и познати го наричат „покемон дядо“, защото си е точно такъв. Той е на 70 години. Но не това е най-впечатляващото, най-невероятното, което ни остави с отворена уста за известно време, е че дядото използва цели 15 телефона едновременно. Телефоните са прикрепени ветрилообразно за велосипеда на Чън Сан-Юан. Той научил играта от внука си през 2016 г. Оттогава е неин фен. Отначало играел с един телефон. След месец телефоните станали три, след това шест, девет, 12, 15.

Телефоните струват около 4800 щатски долара. Месечно Чън харчи по 300 долара за виртуална валута за играта. Многото телефони му позволяват бързо да достига високите нива и да залавя редки същества. При това Чън е така вманиачен, че обикаля по шест-седем часа на ден с колелото си, само за да търси покемоните. Плюс битките, които ежедневно води играта се удължава до 8-9 часа на ден. Приятелите на Чън са смаяни от енергията му. А пък ние сме смаяни от всичко това! Често едвам се справяме да държим, пишем и зареждаме дори един телефон, а дядото се справя с цели 15!

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град