новини детски

Начало | новини детски | IV Национален конкурс за детска рисунка “Приказките”

IV Национален конкурс за детска рисунка “Приказките”

Аз детето | 2014-10-19

IV Национален конкурс за детска рисунка “Приказките”

Обичате ли приказките? Ама разбира се, че е така. Кой не ги обича. Всяка една приказка е интересна, вълнуваща и пълна с магия. Приказките са интересни и винаги актуални. Няма дете или възрастен, което да не ги обича. Вие не правите изключение, нали? Няма нищо по-хубаво от това, когато си още малък и не можеш да четеш, мама, баба, тате или пък по-големият ти брат или сестра да седне до теб и да ти прочете една хубава приказка изпълнена с магии, вълшебни места, лоши герои, които винаги са победени от добрите, красиви принцеси и смели принцове и още много други подобни красиви неща. И докато слушаш за тях изведнъж се отделяш от света, излизаш от стаята си и се пренасяш в същата вълшебна гора, за да спасиш красивата принцеса и да намериш вълшебното цвете, което ще спаси света. След като приказката свърши ти все още се връщаш там понякога и отново правиш велики подвизи. Още по-хубав и незабравим е момента, когато вече можеш сам да четеш и всеки път, когато искаш да се пренасяш в различни далечни, красиви и вълшебни страни, да можеш да го направиш веднага. Да, наистина така описано звучи, че няма по-хубаво нещо на света от четенето на приказки, но има. Това е писането на приказки или в нашия случай "рисуването на приказки".

Ако обичате да рисувате и смятате, че ви бива в това, то участвайте в конкурса на Общински детски комплекс – Варна. За четвърти пореден път те организират конкурс за всички българки деца у нас и по света. Темата на тазгодишния конкурс е  е „Вълшебният свят на Астрид Линдгрен”. За да участвате в него трябва да изпратите само една рисунка, затова се постарайте да е най-добрата ви. Тя може да бъде компютърна или рисувана на картон с материали по ваш избор и да отговаря на едно от  следните произведения:  “Пипи Дългото чорапче”, “Карлсон, който живее на покрива”, “Роня, дъщерята на разбойника”, “Емил от Льонеберя” и “Мили мой Мио”.

Запомнете, че крайният срок за изпращане на рисунките е 08.05.2015 година. Хартиените рисунки можете да изпращате на адрес: гр. Варна, ул. „Петко Каравелов“ № 3, общински детски комплекс – за конкурс „Приказките“, а компютърните на имейл odk.picture@gmail.com във формат *.jpg

Повече информация за наградите и за изискванията към творбите може да получите тук.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град