Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Google празнува 19 години с „колело на късмета“ и интересни игри

Google празнува 19 години с „колело на късмета“ и интересни игри

Аз детето | 2017-09-27

Google празнува 19 години с „колело на късмета“ и интересни игри

Google празнува своя 19-ти рожден ден! С това, разбира се, идва задължителната драскулка (doodle) на началната страница на търсачката, но тя не е всичко. За да бъде още по-забавно, компанията е направила драскулката интерактивна. Тя представлява „колело на късмета“, което завъртате, за да ви се падне една от 19 други интерактивни драскулки. Тях, естествено, можете да играете и/или разгледате.

Между забавните игри са змията, която за първи път е „гостенка“ на търсачката, както и класически морски шах срещу самия Google и още по-интересна игра с призраци и форми. За да пробвате късмета си и да видите коя игра ще ви се падне, можете да посетите google.com. Изненадите могат да бъдат играни както на смартфон, така и на компютър. А преди това нека ви представим и няколко интересни факта за най-известната търсачка в света по случай рождения ѝ ден!

Най-известната и ползвана търсачка в интернет стартира точно преди 19 години от малък гараж в Менло Парк, Калифорния. Нейни създатели са Лари Пейдж и Сергей Брин, които със сигурност не са и подозирали, че изследователският им проект от 1998 г., почти две десетилетия по-късно ще промени живота на толкова много хора.

Началната страница на Google и сега продължава да има максимално опростен дизайн, който да улеснява работата на потребителите. Името е вдъхновено от числото гугол „googol“, което представлява единица последвана от сто нули.

Най-популярната търсачка днес обслужва заявките на над 4,5 млрд. потребители от 160 различни държави, които говорят 123 различни езика.

Ако сте носталгично настроени, въведете "Google in 1998" в полето за търсене. Това ще смени логото и дизайна на търсачката с версията отпреди близо 20 години.

В момента Google може да анализира около милион страници на секунда, докато в началните ѝ години тя се справя само с 30-40 страници за същото време.

В празнични дни, в рождени дни на известни личности, при важни събития, като например Олимпийските игри, Google търсачката заменя логото си с така наричаните дудли (англ. doodle – небрежна рисунка, драскулка), представляващи илюстрации, анимации или даже малки игри, отнасящи се за даденото събитие.

Служителите на компанията по цял свят са над 50 000, като офисите на фирмата са с едни от най-добрите условия в бранша. След като Google купи стартъпа му, вицепрезидент на компанията от 2015 година е българинът Богомил Балкански.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град