Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | FIFA 21 – новата версия на най-популярната футболна игра ще ви донесе функции, които насърчават креативността и атакуващия динамизъм

FIFA 21 – новата версия на най-популярната футболна игра ще ви донесе функции, които насърчават креативността и атакуващия динамизъм

Аз детето | 2020-10-08

FIFA 21 – новата версия на най-популярната футболна игра ще ви донесе функции, които насърчават креативността и атакуващия динамизъм

С конзоли от следващо поколение само след няколко седмици, всички решиха, че FIFA 21 има своите последни мигове и вече никога няма да бъде начело на настоящото поколение спортни игри. И в действителност привидно завършва епоха, която се определя от нарастващото разпространение на микротрансакции и режимите на игра, проектирани около тях, и FIFA 21 не се различава в това отношение. Ultimate Team все още е отпред и в центъра като основна схема за много играчи, и все пак играта определено ще ви изненада с доста неща. На първо място FIFA 21 е е най-стабилната версия на FIFA в историята на поредицата. Volta Football беше разширен след дебюта си миналата година, режимът на кариерата най-накрая получи някои така необходими нови допълнения и дори има нови начини за игра на Ultimate Team. На терена пък фините и съвсем леки, но много важни промени правят по-динамична футболната игра, като същевременно гарантират, че тази и следващата година играта все още ще си заслужава да има фенове.

Последните промени в играта не са очевидни веднага щом я пуснете, главно защото FIFA 21 не се опитва да създаде нещо съвсем ново. Вместо това, новите функции в атаката на футболния терен допълват силните основи на миналогодишната игра, като по-бързото и лесно командване на играчите. Подаването на топката е прецизирано, като по-малко случаи пропускат целта ви. Движенията на топката са по-ефективни и когато играете зад защитната линия, с навременни и натрапчиви подавания, които успяват да намерят краката на атакуващите нападатели с по-постоянна скорост. Тези промени в геймплея подобряват основните стълбове на действието на терена на FIFA 21, докато новите функции, като Agile Dribbling, повишават креативността и атакуващия динамизъм. Тази нова техника на дриблиране ви дава по-голям контрол, когато се сблъскате с нетърпелив защитник, като подобрите скоростта и управлението на краката на футболиста. Той е създаден, за да ви помогне да запазите владението и да създадете пространство в тесни индивидуални ситуации, подражаващи на играта на миниатюрните плеймейкъри.

Играчи, които превъзхождат в тези моменти като Лионел Меси и Бернардо Силва, са по-сръчни в използването на Agile Dribbling, отколкото други, използвайки резки промени в посоката и деликатен щрих, за да избягат от лапите на агресивните защитници. Тази повишена степен на контрол е очевидна и в другите нови попълнения на FIFA 21. Винаги сте били в състояние да инструктирате съотборниците си да тичат пред топката, но тези спринтове напред винаги са били статични, като играчите са били в състояние само да бягат на терена по права линия. Тази способност все още съществува във FIFA 21, само че сега имате възможност и да изберете в коя посока ще се движат. Това е изключително полезно за преместване на съотборниците ви в опасни позиции, за да получат пас, или да издърпате защитниците от позицията и да създадете място за себе си.

Заключването на играча е друга функция на тази способност, която ви позволява временно да поддържате контрол над играч след подаване на топката на съотборник. Това ви позволява да се придвижите в джобовете на терена или да избягате отвъд защитната линия, преди да инструктирате AI да ви върне топката обратно. Може да е малко рисковано да оставите притежанието в краката на AI, но вашите съотборници обикновено са достатъчно добри в задържането на топката, стига да не ги принуждавате това да трае твърде дълго.

Говорейки за AI, да кажем, че това е Positioning Personality – друга нова функция, която е създадена, за да позволи на играчите от световна класа да се откроят с използването на интелигентно движение и склонност към намиране на място. Това по същество засилва важността на позиционния атрибут за осъзнаване, създавайки пропаст между най-добрите и останалите, когато става въпрос за начина, по който определени играчи се движат по терена. Например, най-добрите нападатели са по-малко склонни да бъдат извикани в офсайд, да могат да задържат своите пробези и да проникнат в задната линия в точния момент. Междувременно другите ще се върнат назад, за да помогнат на своя защитник. Други играчи ще намерят джобове между редовете за стартиране на атаки, докато най-добрите защитници могат да затворят преминаващите ленти и да разчитат опасността по-ефективно от останалите.

Въпреки тези промени, все още има голяма разлика в уменията, свързана със защитата. Това е само малък размер на извадката, но игрите с ниска оценка в момента са рядкост онлайн, като повечето игри бързо се превръщат в невероятни – с осем гола. Ако търсите добър атакуващ футбол и много голове, FIFA 21 със сигурност го постига.

Колкото до останалото – Ultimate Team остана почти непроменен от миналогодишната игра, но кооперацията е добре дошло ново допълнение. Вече можете да се обедините с приятели и да печелите седмичен напредък както от 0съперници в дивизиите, така и в отделни мачове. Има и нови конкретни цели за кооперация, които при изпълнение награждават вас и вашите приятели за съвместната игра.

Що се отнася до другите игрови режими, Volta Football е разширен от първото си появяване във FIFA 20. Този уникален режим по същество е по-модерна версия на FIFA Street, отхвърляйки масивните стадиони за малки игрища и фокус върху уменията. „Дебютът“ е режим на кратка история, действащ като въведение към марката на FIFA 21 за уличен футбол. Има кътсцени и подобие на разказ. Но си струва да играете, само за да отключите скин артикули и звезден играч в края и все пак Volta Football също има интересни моменти.

Разработването на играчи е преработено с обновена система за растеж, която ви позволява да промените позицията на младежите във вашата академия, за да отговорите на нуждите на екипа. Що се отнася до първия отбор, тренировката също е преработена, като ви дава възможност да настроите групови тренировки, които могат да подобрят специфични умения на футболистите преди игра, като способността на нападателя ви да тича по-бързо. Има нов атрибут за острота на мача, който определя колко вероятно е играчите да се представят в най-важните моменти от мача. Ще искате да планирате всяка тренировка, за да балансирате остротата и морала на играча си, но все пак неизбежно ще трябва да вземете някои решения, които да дойдат в деня на мача, когато е време да изберете стартовите си 11. Това прави режима на кариера по-ангажиран от преди, принуждавайки ви да управлявате играчите си седмично и да гарантирате, че най-добрите ви са готови за игра.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град