За учители

Начало | За учители | 8 навика на успешните учители

8 навика на успешните учители

Аз детето | 2018-05-10

8 навика на успешните учители

Подценяване на труда, недостатъчно заплащане, прекалено големи изисквания от страна на цялото общество. Това е само началото на дългия списък с неща, които всеки учител може да направи, когато го попитат кои са лошите черти на неговата професия. Разбира се от друга страна да си учител може да бъде интересно, вдъхновяващо и определено би трябвало да е повод за гордост. Ако при Вас поради изброените или други обстоятелства тези чудесни качества на професията са изчезнали, то ви предлагаме да ги преоткриете отново. Естествено заплатата няма как да увеличите сами, но от друга страна учениците не са виновни за този факт и е хубаво да получават от своя учител това, което заслужават. Затова сега ви предлагаме селекция от 8 изпитани навика на jessicazannini.com, които всеки учител да приложи в ежедневието си, за да бъде то по-спокойно, приятно и вдъхновяващо.

#1 Направете си седмичен график

Направата на седмичен график може да ви помогне да се съсредоточите върху това, което е най-важно за вършене всеки ден. Тук не говорим само за кога с кой клас имате урок, а Ваш личен си график. Така например, поставете си часове, когато ще е най-добре да се занимавате с административни документи или пък да проверявате контролни.

#2 Пригответе се за следващия ден докато сте още в училище

Това може и да ви задържи още известно време в училище, но пък ще спести време след като веднъж сте си тръгнали и ще можете да релаксирате както трябва. Така че ако имате да измисляте тест, да подготвите презентация или просто да преговорите урока за утре направете го в края на днешния работен ден!

#3 Говорете повече с родителите

Успешните учители знаят как да използват родителите. Не можете дори и да си представите колко много пъти родителите са искали да ви помогнат, но просто не знаят как. Или се страхуват да помогнат. Улеснете ги доброволно. Обаждайте им се, когато има нужда или ги канете на спокойни разговори, независимо дали са свързани с дисциплината или пък идването без домашни. Помолете ги дори и да направите заедно класната стая по-приветлива, те няма как да откажат, а децата ще бъдат очаровани. И най-важното: не забравяйте да говорите с тях не само, когато има лоши неща. Ако детето се справя добре отделете няколко минути, за да се свържете с родителите и да го похвалите. От това ще имат полза всички, включително и Вие.

#4 Не се стремете към съвършенство

Независимо колко много се опитвате, съвършенството е невъзможно. Винаги ще липсват тестове, децата няма да си носят молив или химикалка или просто ще имат „лоши дни“. Престанете да се опитвате да сте перфектни. Вместо това се опитайте да обичате професията си и всяко дете въпреки несъвършенствата. Намерете нещо в професията, което да ви радва всеки ден. Ако децата говорят, дори и в час спокойно им обяснете, че не трябва, но също така им кажете и че се радвате че се разбират помежду си.

#5 Планирайте през август

Според много учители планирането на нещата, които може през август е най-доброто, което могат да направят. Така не губите форма от лятната ваканция и началото на учебната година е много по-лесно. Така че отделете малко време през този месец и планирайте уроците, направете тестовете и контролните.

#6 Определете си някакво работно време доколкото е възможно

Задайте определени часове в които родителите могат например да говорят с вас и им ги кажете. Кажете на колегите си също. Ако отговаряте на родители късно вечер, ако проверявате тестове по време на вечерята това ще продължи винаги и никога няма да имате време за почивка.

#7 Искайте и приемайте помощ

Всеки има нужда от помощ, нали затова съществуват думи като „колегиалност“ и „колектив“. При това във всяка професия. Ако винаги се стремите да правите всичко сами, то списъкът със задачи в един момент ще започне да става все по-дълъг. Затова помогнете си взаимно.

#8 Избягвайте негативните думи

Отдръпнете се от негативността. Тя просто поражда още негативност. Бъдете позитивни. Успешните учители се фокусират върху това, което обичат в работата си. Бъдете благодарни за всеки, с когото влизате в контакт (дори и тези деца, които ви подлудяват понякога). Помнете, че всяко дете е уникално и към всяко може да се намери позитивен подход.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град