новини детски

Начало | новини детски | 8-годишно момиче изкачи връх Килиманджаро

8-годишно момиче изкачи връх Килиманджаро

Аз детето | 2017-08-01

8-годишно момиче изкачи връх Килиманджаро

8-годишната Рокси Гетитър от Пунта Горда, Флорида, стана най-младото момиче, успяло да изкачи връх Килиманджаро, съобщи Би Би Си. Заедно със семейството си, включително и нейния 10-годишен брат Бен, тя успяла да покори високия 5149 м връх, разположен в Североизточна Танзания (Африка). Изкачването на върха се оказало истинско предизвикателство за малкото момиче.

„Повечето участъци бяха каменисти и доста стръмни, имаше моменти, в които просто исках да се откажа и да се прибера у дома“, разказва малката покорителка. Въпреки тежките условия обаче, в рамките на шест изморителни дни, Рокси и семейството ѝ достигнали своята дестинация. „Рокси и Бен се справиха отлично“, каза Сара Гетитър, майката на двете деца. „Изобщо не се оплакваха и бяха настроени положително през почти цялото време“, допълва тя.

„На върха времето беше студено и ветровито, а температурата не надвишаваше повече от 7 градуса. Бедрата ни трепереха, а коленете ни боляха, но в същото време бяхме толкова облекчени, че всичко свърши и че в крайна сметка сме постигнали целта си“, споделя още гордата майка. Любопитно е, че това е бил първият път, в който семейството изкачва какъвто и да било планински връх.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град