покани

Начало | покани | 50 безплатни ателиета за деца по случай 1 юни

50 безплатни ателиета за деца по случай 1 юни

Аз детето | 2015-05-22

50 безплатни ателиета за деца по случай 1 юни

Над 50 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което ще се проведе на 1-ви юни, понеделник, пред Народен театър „Иван Вазов”, съобщават от пресцентъра на Столична община. Съорганизатори на събитието са Фондация „Изиарт” и Столична община, а всички инициативи в порграмата са с вход свободен.

Работилниците ще се провеждат от 10.00 ч. до 18.00 ч., на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Със специално разработени игри ще посрещнат децата Национален археологически институт с музей /НАИМ/, Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия. Организаторите са планирали и необичайна архитектурна разходка с ретро трамвай из центъра на града с цел да запознаят децата с най-знаковите сгради на София и техните специфики.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието „Цирк на науката”. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град