За родители

Начало | За родители | 5 вкусни и хранителни закуски за заети родители

5 вкусни и хранителни закуски за заети родители

Аз детето | 2017-11-20

5 вкусни и хранителни закуски за заети родители

Знае се, че закуската е най-важното ядене за деня, особено за децата. Те не могат да отидат пълни с енергия на училище или детска градина освен ако не са хапнали вкусна и питателна храна. При това все повече родители искат децата им да закусват у дома поради ред причини. Най-важните от които са, че в повечето лавки и магазинчета се продават най-вече тези храни, които са в шумящи и цветни опаковки като чипсове, вафли, сухи пасти и други подобни или пък защото, закуската, която бива предлагана на децата в училище, не е точно от най-хубавите. Всеки иска детето му да се храни по възможно най-здравословния начин, но често няма време за приготвянето на подобна закуска и затова разчита то само да намери нещо по-добро в магазина. Да разчиташ само на това обаче, често не е вариант, защото при толкова много изкушения децата просто не успяват да се въздържат. Този проблем си има и едно просто решение. Предлагаме ви пет вкусни и здравословни закуски, които можете да приготвите много бързо, за да дадете на детето си добър старт на деня!

Вкусна каша с царевичен грис

Става за пет минути и децата наистина я обичат. За да я приготвите просто трябва да кипнете вода и с непрекъснато бъркане да изсипете гриса и да го оставите докато се сгъсти. Отнема наистина точно пет минути. Когато е готово добавяте и малко масло и сирене и сте готови. Друг вариант за тази закуска е към гриса да добавите няколко лъжици кисело мляко и настъргана ябълка. Вкусно и пълно с витамини!

Сандвичи, по-вкусни от бързите закуски

Децата обичат сандвичи и те със сигурност няма как да бъдат избегнати, но ако ги направите вие ще бъдат много по-вкусни и полезни. Вземете пълнозърнеста багета, разрежете я на две и вътре поставете сирене, краставичка, пуешка шунка и листо зелена салата. Изключително вкусно. Можете дори да ги запечете за пет минути. Прекрасни са!

Бананови палачинки

Кое дете не обича палачинките? Те обаче могат да бъдат и още по-вкусни и здравословни. Вземете два банана и ги намачкайте, към тях добавете три яйца и разбъркайте. След това загрейте малко масло в тигана и изпечете палачинките. Толкова са вкусни, че могат да се ядат и така и не им трябва сладко или шоколад за намазване.

Плодово смути

Смутитата са доста популярни и определено има защо. Вземете няколко плода, любими на детето. Ягоди, банани, малини, киви, манго... Може дори и замразени. Пасирайте ги на пюре. Към тях добавете няколко лъжици кисело мляко, половин чаена чаша прясно мляко, по желание можете да добавите и 1-2 супени лъжици мед. Вкусно, хранително и много полезно.

Овесена каша с банан

Калий, калций, желязо, витамини E, C и B16 са само някои от полезните вещества съдържащи се в бананите, което ги прави идеалната закуска, особено заедно с овесени ядки. Вземете един банан, шепа фини овесени ядки и смляно ленено семе. Залейте овесените ядки с топла вода, покрийте съда и ги оставете за 10 минути. Намачкайте банана с вилица, прибавете го към овесените ядки, добавете и малко смляно ленено семе и това е. Закуската е готова и е толкова полезна и засищаща!

Снимки: Az-deteto.bg и Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град