За родители

Начало | За родители | 5 отлични идеи за градско лято с децата

5 отлични идеи за градско лято с децата

Аз детето | 2021-06-21

5 отлични идеи за градско лято с децата

В днешно време определено много родители нямат възможност да си вземат отпуск за цялото лято, за да бъдат с децата си постоянно – още по-малко пък да прекарат 3-4 месеца на море, планина или на дълги почивки в чужбина. Затова често се налага през по-голямата част от лятото детето да остава в града. Това обаче изобщо не пречи хлапето да си изкара страхотно с вас или без вас. Просто му трябва малък подтик и няколко идеи за весело градско лято.

Запишете го в библиотеката

В библиотеката винаги е забавно – дори и детето ви да не е най-големият любител на книгите – лятото прекарано в близката библиотека ще го накара да стане. Там то ще преоткрие красотата и веселбата от четенето, както и ще намери много нови приятели с които да си изкара забавно. Освен това всяка библиотека в страната има специално организирани летни занимания за децата, които включват научни и творчески работилници, игри на открито, забавни уроци по чужд език и дори спорт.

Нека да го гледа баба

Щом вие сте на работа, защо не оставите бабите и дядовците да поемат грижите за малко – поне през деня. Да изведат детето в парка или на близката площадка за игра – дори това е достатъчно, за да може хлапето да се забавлява пълноценно и да бъде щастливо. В комбинация с вкусното готвене, защото знаем, че баба винаги готви вкусно – то ще има незабравимо лято и без да е прекарало 3 месеца на море.

Запишете го на спорт

Да, това е едно наистина добро решение. Стига да имате средствата – определено си заслужава да запишете детето на футбол, волейбол, а защо не и хокей, карате или друг интересен спорт. През лятото заниманията са почти всеки ден, така че можете да бъдете спокойни, че веднъж отишло, детето ще бъде наблюдавано, освен това ще се забавлява и спортува – какво по-хубаво прекарване на лятото, както за него, така и за вас.

Водете го на басейн

Вярно – басейнът не е море и определено понякога се случва да има доста хора, но на едно дете това определено няма да му пречи. Стига да има вода в която да се мокри и да плува – то ще е щастливо. А басейни има почти навсякъде, понякога дори и с цели водни пързалки и други интересни съоръжения. Освен това така със сигурност и вие ще си почивате от дългите работни дни през лятото... поне малко...

Игри, игри и пак игри

Да не забравяме основното желание на децата през ваканцията – това са игри, игри и пак игри и винаги са обичани. Независимо дали са на плажа или пред блока – децата винаги ще намерят начин да се забавляват. Така че предложете им да опитат пускане на хвърчила, рисунки по асфалта, скачане на въже и ластик, разпъване на палатка в двора или парка, пикник, играене на криеница и без съмнение, те ще се сетят за още. Така че просто ги оставете да играят – това са все спомени, които остават за цял живот.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град