спорт

Начало | спорт | 5 от най-полезните и приятни спортове, които да опитате през пролетната ваканция

5 от най-полезните и приятни спортове, които да опитате през пролетната ваканция

Аз детето | 2019-04-01

5 от най-полезните и приятни спортове, които да опитате през пролетната ваканция

Спортът несъмнено е важен за всеки един от нас и докато възрастните често твърдят, че нямат никакво време заради работата си и задълженията си у дома, то вие не трябва да бъдете като тях! Особено предвид факта, че съвсем скоро ще имате пролетна ваканция и най-голямото ви задължение ще отпадне поне за малко. Предполагаме, че сигурно имате домашни и за ваканцията или пък родителите ви са измислили какво да правите, за да не се отпускате прекалено. Ние обаче ви съветваме между тези дейности да намерите време и за малко спорт. Ще видите колко добре ще се чувствате и колко ще ви хареса! Особено много ще се забавлявате ако намерите точния спорт за вас. Просто трябва да опитате няколко различни и когато изберете подходящия ще видите, че винаги ще намирате време за него, дори и след като започнете училище. И ако в момента не се сещате нито един спорт, който да опитате – то за вас имаме 5 от най-добрите, лесни и подходящи за деца спортове.

Каране на кънки и ролери

Няма по-лесно и приятно нещо от карането на кънки или ролери. Стига да имаш желание се научаваш лесно и можеш да ги караш навсякъде. Около дома, в парка, дори и по пътя за училище. Няма нищо по-прекрасно от това да се засилиш и да се движиш по-бързо от другите, да не говорим, че когато станете малко по-добри можете да научите и куп интересни трикчета с които ще впечатлявате всички. Пък и карането на кънки подпомага двигателния апарат, правилната стойка и рефлексите на всяко дете.

Волейбол

Волейболът е интересен и вълнуващ отборен спорт, който се харесва на много деца по света и това съвсем не е случайно. Във волейболната игра бива въвлечена всяка част от тялото. Това е игра, която може да е много полезна за момичетата, подпомагайки развитието на красива фигура и издръжлив организъм. За момчетата разбира се също е много полезен и развива отлично рефлексите. Да не говорим колко вълнуващо е да се забавляваш с приятели. Ако пък сте срамежливи – волейболът също е много полезен. Отборен спорт в който ще се наложи да говорите със своите съотборници и ще видите колко лесно е да се отпуснеш и колко нови приятели ще си намерите.

Каране на колело

Всяко дете иска да му купят колело, като това е най-добрият подарък, който един родител може да направи. А също и най-приятното нещо, което можете да направите. Колелото е най-забавното средство за сваляне на килограми и развитие на мускулатурата за всеки малчуган. При това можете да включите и мама и татко, да карате заедно в парка или пък да отидете донякъде по-далече само с колело. Много е забавно!

Плуване

Един от най-опитните треньори по плуване Уилям Уилсън пише в своята книга следното: „Опитният плувец е най-щастливият сред смъртните. Той е с най-приповдигнатото настроение и най-много се наслаждава от тренировъчната си дейност.“ На Уилсън вероятно му е било трудно да докаже това твърдение през 19 в., но днес учените специалисти многократно потвърждават, че по време на плуване се отделя ендорфин – така наречения „химикал на щастието“. А какво по-хубаво от това да си щастлив.

Йога

Да, точно така – йога. Може и да ви звучи странно, но йогата е много подходяща и за вас и освен това е много по-интересна отколкото подозирате. За да се убедите просто кликнете тук и прочетете още за нея!

Снимка на Markus Spiske от Pixabay



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град