новини детски

Начало | новини детски | 5-годишната Александра от България е най-младият художник в конкурса на Кралската академия на изкуствата в Лондон – подкрепете я!

5-годишната Александра от България е най-младият художник в конкурса на Кралската академия на изкуствата в Лондон – подкрепете я!

Аз детето | 2020-08-22

5-годишната Александра от България е най-младият художник в конкурса на Кралската академия на изкуствата в Лондон – подкрепете я!

5-годишната Александра Г. Динев е една от най-малките художници избрани да участват в Кралската академия на изкуствата в Лондон и има нужда от нашата подкрепа. Рисунката ѝ „Борова шишарка“ е вдъхновена от удоволствието ѝ да събира борови шишарки, които подрежда във фигура, подобна на къща. Всяка от шишарките тя нарича със специално желание, като накрая се превръща в къща на мечтите.

Графиката е отпечатана чрез поставяне на хартия върху намастилена повърхност. Натискът, приложен по време на рисуване, създава интересни черни линии и петна. Принтирането е прекрасен начин да усетим удоволствието и изненадата от огледалния образ на рисунката.

Тази година Кралската академия получи повече от 17 700 вдъхновяващи и оригинални творби от художници на възраст от 5 до 19 години от различни краища на света. Експертната комисия от съдии селектира 392 произведения, които можете да разгледате онлайн. Това е уникална възможност да се запознаем с амбициозни творби на някои от най-перспективните млади художници днес.

В момента това е само онлайн изложба. „Шишарката“ на Александра е включена в малка селекция от творби, които ще бъдат изложени на място в Кралската академия тази есен от 18 октомври до 22 ноември.

„Дано новината за моята рисунка успее да стимулира тези, които обичат и искат да се занимават с изкуство, както и да даде капка позитивизъм на всички нас в това трудно и несигурно време“, казва малката художничка.

Ако желаете може да гласувате за графиката на Александра, като използвате този линк: https://youngartists.royalacademy.org.uk/exhibitions/2020/24244?query=Alexandra

Победителят ще получи професионален арткръжок за своето училище. Гласуването за награда на публиката „People Choice Award“ приключва на 31 август, като победителите ще бъдат обявени на 11 септември.

Вижте още:
Да нарисуваме лесно прекрасната Рапунцел
Нарисувайте най-хубавия тиквен фенер с няколко лесни стъпки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град