любопитно

Начало | любопитно | 3 суперсили, които хората реално могат да имат

3 суперсили, които хората реално могат да имат

Аз детето | 2018-02-22

3 суперсили, които хората реално могат да имат

Всички обичаме филми за супергерои, нали? Те са интересни, вълнуващи и ти показват един свят, нов свят, който в действителност не би могъл да съществува. Все пак никой не може да лети като Супермен, да контролира метала като Магнито, да има чук като този на Тор, да изстрелва паяжини, дори и да бъде ухапан от паяк, да... Досещате се! Няма да изреждаме повече. Също така забравете това, което ви казахме ей сега! Има някои суперсили, които ние хората притежаваме, но просто ги показваме в екстремни и опасни ситуации. Всъщност точно като истински супергерои. Всичко идва най-вече от мозъка, този така удивителен наш орган. Той има изумителни възможности, които са затворени някъде дълбоко в него и се показват само при най-важните ситуации. Тези възможности често се оказват сили като на истински супергерои. Вижте ги!

Телекинеза

Колко пъти сме виждали във филмите как хората огъват лъжици, местят разни предмети или направо хвърлят цели коли... Това сте го гледали в много филми, като започнете от „Междузвездни войни“, преминете през „Матрицата“ и стигнете до „Властелинът на пръстените“ и „Хари Потър“. Дали обаче тази функция на човешкия мозък представлява възможна реалност или е просто фантастика? Според много учени телекинезата наистина съществува. Разбира се все още нищо не е доказано точно и ясно, но има множество изследвания със завидно добри резултати.

Сега си представете, че влизате в собствената си кухня и отваряте вратата на хладилника. Отвътре ви полъхва хлад. Пресягате се и вземате в ръката си един голям и сочен лимон. Кората му е жълтозеленикава, студена и леко грапава. Вие помирисвате лимона. Свежия дъх на цитрус изпълва ноздрите ви. Вземате един нож, слагате лимона на масата и го разрязвате през средата. После бавно вдигате едната половина на лимона и я захапвате здраво през срезната повърхност. Стискате силно челюсти и обилно количество студен и кисел лимонов сок нахлува на обилни струи в устата ви и потича по брадата и шията... Ако правилно сте използвали въображението си, в този момент вашата уста трябва да е пълна със слюнка.

Мислите, които прелитат като неуморни лястовички през главата ви, непрестанно предизвикват функционални промени (чрез телекинеза) във всички органи на вашето тяло – съкращават се мускули, кръвта почва да се движи по-бързо, кръвното ви налягане се повишава, дишането се учестява и още много други. Това според учените е телекинеза в действителност, защото макар да не можете да местите предмети, имате силата със способността на мисълта си да карате тялото да прави разни неща, като например да усеща киселостта на лимона без дори да сте го захапвали наистина.

Невероятна сила

Не само Супермен може да вдига огромни коли или да спира влакове с голи ръце. Учените я наричат „истерична сила“ и има множество доказани случаи при които хора изведнъж показват суперчовешки сили и правят на пръв поглед невъзможни неща. Един такъв случай датира още от 1960 година. Тогава синът на Анджела Карвайо е затиснат от автомобил на паркинг. За съжаление в този момент паркингът бил пуст и нямало никой освен Анджела. Заради прилив на адреналин тя успява да повдигне колата съвсем сама и да измъкне сина си изпод нея. При това тази случка не е единствена. През 2016 година бащата на Шарлот, която е само на 14 години е затиснат от микробус. Само си представете, че Шарлот успява съвсем сама да повдигне микробуса, за да може баща ѝ да се спаси.

Не се вълнувайте прекалено обаче, защото при повечето такива случаи подобен прилив на невиждана сила се случва само веднъж в живота. Мистерия е и как точно се постига!

Магнетизъм

В интернет има много снимки и видеа на които хора са облепени с метални лъжици, които не падат от тялото им, а самите те твърдят, че са магнити. Макар да не могат да помръднат нито една кола, те твърдят, че имат суперсили. В действителност това няма нищо общо с магнитите. Оказва се, че те просто имат по-лепкава кожа, което кара лъжиците и други подобни предмети да се крепят. Това обаче не означава, че не са суперсили, защото не всички имаме такива. Просто на такива хора няма да им отива името Магнито, а по-скоро Леплито.

Снимки: pixabay.com

Вижте още някои интересни супергеройски въпроси:

Вие сте супергерои! Вижте кои са петте суперсили, които всяко дете притежава
Супер героите сред нас
На кой супер герой приличаш? – тест за момчета



Коментари
6 коментара

leonid malinkin, 12 г.,

Публикувано на 10.09.2019

iskam da imam sila da letq

Антон , 14 г.,

Публикувано на 11.02.2021

нещо за силите на Барб Тандърмен

Стоян , 15 г.,

Публикувано на 16.03.2021

искам да имам силата телекинеза

ANDON patonov, 11 i г.,

Публикувано на 02.04.2021

iskam dqa oimam spaider men

Павлин Сертаков, 12 г.,

Публикувано на 20.05.2021

Искам да се летя

Велислава , 11 г.,

Публикувано на 21.11.2021

Как мога да имам супер сили

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град