новини детски

Начало | новини детски | 10-годишната писателка Румена Катрева ще издаде втората си книга

10-годишната писателка Румена Катрева ще издаде втората си книга

Аз детето | 2018-02-20

10-годишната писателка Румена Катрева ще издаде втората си книга

„Ако желаеш нещо от цялото си сърце и душа, то непременно ще го получиш.“ Това е казала някога известната актриса Вивиан Лий, която е получила цели две награди „Оскар“. Сигурни сме, че макар и да не знае коя точно е тя 10-годишната Румена Катрева от Пловдив напълно олицетворява значението на тези думи. Тя също така показва на всяко дете какво е да следваш мечтите си, да не спираш да правиш това, което най-много желаеш и да се стараеш да го постигнеш. Тя е в 4-ти клас и въпреки това вече е готова да издаде втората си книга! Невероятно, нали?

Нейните съученици, учители и приятели от ОУ „Яне Сандански“ вече са фенове на първата книга на момичето озаглавена „Приключенията на Снежко“. Румена Катрева я писала в продължение на 18 месеца – първоначално на ръка, а след това я набрала на компютър. Свързала се по интернет с наши писатели и те ѝ обяснили как да я издаде. Тя разбира се се постарала и го направила – съвсем сама!

„Това е разказ за доброто и злото и истинското приятелство. Снежко пътешества по целия свят, като преодолява много препятствия с воля и изобретателност“, обяснява Румена. Тя добавя, че е започнала втора книга, но все още не е измислила заглавието. Този път щяла да я пише направо на компютъра, за да пести време.

Според класната ѝ Делка Маджарова, талантливото момиченце чете непрекъснато книги, което се отразява положително върху цялостното ѝ развитие. Румена е пълна отличничка. Родителите ѝ са изумени от умението на момичето да си разпределя правилно времето, така че да ѝ стига за уроците и за творческия процес. Нещо повече „Приключенията на Снежко“ е мотивирала съученици на Румена също да съчиняват истории и да ги записват. Четири деца от паралелката, сред които и Румена, ще участват в литературен конкурс в Добрич.

Снимка: ОУ „Яне Сандански“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град